Facebookra költöznek az esportközvetítések

2016.05.13. 13:55

Az Activision Blizzard videojátékos óriáscég bejelentette, hogy megállapodtak a Facebookkal, így a játékaikkal játszott esportmeccseket a közösségi oldal egyre népszerűbb élővideós platformján, a Facebook Live-on is streamelni fogják.

A cég ezzel rengeteg potenciális új nézőhöz juthat el könnyebben, de a megállapodás a Facebook számára is nyilvánvaló fegyvertény, hiszen az esportközösség rohamos tempóban növekszik. Ráadásul a Facebook egyre keményebben beleáll az élővideós versengésbe a konkurens cégekkel, elsősorban a Twitterrel, amely áprilisban jelentette be, hogy NFL-es amerikaifoci-meccseket fognak közvetíteni.

Szintén az esport-meccseket érintő hír, hogy okosítanak az MLG.tv-n is: a közvetítéseket beépített élő statisztikák és folyamatos állapotfrissítések fogják kísérni. A független esportos szervezetnek indult, aztán az Activision Blizzard által idén januárban felvásárolt, és most felturbózott platformot június 10-én mutatja be a cég, a Facebookon is élőben követhető, kétnapos MLG Anaheim Openen.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM