Cartmanék szanaszét cikizik a szuperhősöket

Untitled-1
2016.06.14. 13:51 Módosítva: 2016.06.14. 14:22

A Ubisoft sokáig olyan cég hírében állt, mint ami igyekszik nem belecsúszni folytatások végtelen ismételgetésébe, és minden évben eredeti ötleteket, új brandeket is kitalál. Ráadásul a cég idén harmincéves, ezért bőven lehetett reménykedni abban, hogy nagyot robbant most. Nem így történt, sajnos. Bár akadtak eredeti ötletek, ezek egy részét láttuk már, illetve nem volt bennük elég kraft – a francia cég idei sajtóbemutatójánál sok emlékezetesebbet csinált már.

Kokainháború

A bemutatót tarka ruhákba és állatjelmezekbe öltözött táncosok nyitották, természetesen a Just Dance táncszimulátor újabb iterációját, a Just Dance 2017-et vezették fel. Amiben nem is az újabb folytatás léte volt érdekes, hanem az, hogy az amúgy idén megjelenő játék 2017 elején Nintendo NX-en is debütál. A Nintendo új konzoljáról eddig nem sok info ismert, csak a márciusi premier – ezek szerint a Ubisoft is ott lesz az első játékok fejlesztői között.

A show-t Aisha Tyler színész-humorista vezette, most már ötödször. Magához képest nagyon visszafogott volt, de nem rajta múlt, hogy a bemutató több ponton unalomba fulladt. Valamiért a szervezők a beszélgetős műsorok irányába vitték el többször is, egy kanapé végig a színpad szélén állt, hogy Tyler bármikor le tudjon ülni dumcsizni kicsit az éppen színpadra lépő fejlesztővel. Túl sok volt így a holtidő, és a kontraszt főleg a Microsoft és a Sony szintén hétfői bemutatója mellett volt éles – mindkettő a „kevés dumát, sok játékot” receptet követte.

Három erősebb dobás volt az előadáson, és mindhárom folytatás. Az új, Wildlands alcímű Ghost Reconban egy speciális alakulat számol fel egy egész országot behálózó kokainkartellt, négyszemélyes kooperatív taktikai akciójáték öregbíti tovább Tom Clancy nevét. 2017 márciusáig kell várnunk rá, de a fenti küldetésdemo alapján eléggé megéri.

Előre, geekek, hekkerek

A második nagy dobás kétségtelenül az új South Park-szerepjáték, a The Fractured But Whole, aminek rangját a Ubisoft-portfólióban az is jelezte, hogy a tévésorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone mutatták be. Két éve a South Park: The Stick of Truth igen kellemes meglepetés volt, a japán szerepjátékos játékmenet eléggé passzolt a South Parkhoz. Most játéktechnikailag szinte ugyanazt kapjuk, mint decemberben, kicsit kibővített harcrendszerrel és szuperhősös környezetben. Cartmanék ugyanis most szuperhősöst játszanak, és Amerika kapitányékhoz hasonlóan polgárháborút hoznak össze, ami azt jelenti, hogy már a trailerben is gallonszám ömlik a vitriol a Marvel filmjeire. Aki pedig előrendeli, az megkapja hozzá ingyen az előző részt is.

A Watch Dogsszal elméletem szerint az fog történni, mint az Assassin's Creeddel: a második játék lesz olyan, amilyennek a fejlesztők az elsőt szerették volna. A Watch Dogs szuper 2013-as E3-bemutatója nyílt világot ígért, amiben a főhős meghekkelhet szinte bármit, és így zavart kelthet egy korrupt, romlott rendszerben. Aztán a kész játék korántsem mutatott annyi lehetőséget, mint a demo alapján várni lehetett, de a második rész elég meggyőző, és ezt már az alapján mondom, hogy a bemutatón egy teljes küldetést megmutattak, elejétől végéig. A nyílt világú játékban ezúttal San Franciscóban hekkerkedünk és drónozunk a Dedsec nevű, Anonymous-szerű szervezet fedésében. Novemberben jön, Mr. Robot-rajongóknak szinte kötelező.

További Ubisoft-bemutatók címszavakban:

  • Két VR-játékot is láthattunk, az egyik az Eagle Flight, amiben sasokkal kell capture the flag játékmódban szárnyalni, azaz van egy zsákmány, amit be kell vinni a fészekbe, de mindkét négyfős csapat ugyanarra a zsákmányra pályázik. Hát, nem ez lesz a VR csúcsa.
  • A másik VR-játék a Star Trek: Bridge Crew, és a címben minden benne van. Egy Start Trek-űrhajó parancsnoki hídján kell a játékosoknak egymást támogatva helytállniuk – vagy inkább helytülniük, mert leginkább csak a székben terpeszkedve beszélgetnek, parancsokat adnak ki és teljesítenek. Nem egy nagy adrenalinbomba, valószínűleg csak egy szűk réteg szórakozása lesz.
  • A Divisionhöz jön két kiegészítő, az Underground júniusban, a Survival pedig valamikor később.
  • A tavaly bejelentett kardozós játék, a For Honor most több reflektorfényt kapott, és játék közben is megcsodálhattuk. A vikingek vs. lovagok vs. szamurájok felállás még izgi lenne, de a játékmenet nem tűnt túl kifinomultnak, az ellenfelek AI-ján pedig sokat kell majd még csiszolni. Cserébe van rengeteg pátosz, a februári premierig lehetne kicsit visszavenni ebből.
  • A Grow Home folytatása lesz a Grow Up, egy platformjáték cuki robottal.
  • Új Assassin's Creed-játék nincs, a film egyik producerével, Frank Marshallal beszélgetett el Tyler, aminek a végén egy új összevágott trailert mutattak (kevés új jelenettel).
  • Emlékeznek az Elasto Mania nevű remek, magyar motoros játékra? Na, a Trials of the Blood Dragon olyasmi lesz, csak szebb.

A lezárás a Steep, ami egy teljesen új brand, de nem tudom, hány embert fog megmozgatni, ugyanis egy extrémsport-szimulátorról van szó, havas környezetben. Lehet benne síelni siklóernyővel a hátunkon, wingsuittal repülni, manipulálni az idővel, és persze megosztani a mutatványainkat a világgal. Decemberben jön, virtuális Mont Blanc-nal és Matterhornnal. Talán az órákon belül nyitó E3-on ezt is ki lehet majd próbálni.  • Tippek
  • Árfolyam