Nagyot bukott a Nintendo, késik a Pokémon Go kiegészítője

2016.07.27. 11:16

Hiába a Pokémon Go sikere, a Nintendónak épp nincs oka különösebb örömre: a japán cég masszív veszteséget hozott össze a legutóbbi negyedévben, emiatt el is halasztanak egy Pokémon Góhoz tervezett kiegészítőt.

A Bloomberg összesítése szerint az elemzők csak átlagosan 3,4 milliárd jenes veszteséget vártak a Nintendótól a második negyedévben, ehhez képest 24,5 milliárd jenes (66 milliárd forintos) veszteséget könyvelt el a cég, aminek elsősorban a Wii U konzol iránti gyér kereslet és az erősödő japán jen az oka. Ennek ellenére tartják a 35 milliárdos éves profitkilátást.

A Nintendo emiatt el is halasztja a Pokémon Góhoz szánt kiegészítő, a Pokémon Go Plus kiadását. Ez egy karperec lesz, amely értesítéseket küld a játékból, és pokélabdát is lehet vele dobni, de az eredetileg tervezett eheti debütálás helyett csak szeptemberben fog a boltokba kerülni. Korábbi becslések szerint a kiegészítő 45 milliárd jenes bevételt és 8,2 milliárdos profitot generálna idén, bár ez még az eheti indulásra vonatkozó jóslat volt.

A Pokémon Go a Ninteno új mobilos stratégiájának része, a hagyományos területein botladozó cég épp azon van, hogy megvesse a lábát a mobiljátékok piacán. 2017 márciusáig összesen öt új játékot terveznek kiadni, ebből kettőt még idén. Ezeket viszont már maga a cég fogja fejleszteni, ellentétben az óriási világsikert elérő Pokémon Góval. Ezt ugyanis egy Niantic nevű kis cég fejleszti, és ahogy mi is megírtuk, a Nintendo szerint csak minimális hatással lesz a sikere az anyacég eredményére. Hogy pontosan mekkora lesz ez a hatás, az a következő negyedéves eredményekben fog csak megjelenni, de egy friss becslés szerint a játék bevételeinek 13 százaléka juthat el a Nintendóhoz.

A Pokémon Go körüli őrületről ide kattintva olvashatja a cikkeinket, ha pedig egy összefoglaló gyorstalpalót keres, hogy mi a fene ez az egész, ezt a cikkünket ajánljuk.  • Tippek
  • Lakáshitel