Esportolónak áll a Puskás-díjas brazil focista

2016.08.02. 11:59

A Puskás-díj idei nyertese, a brazil Wendell Lira otthagyja a profi futballt, hogy profi futballosnak álljon, vagyis esportra cseréli a sportot.

A csatár 27 éves, vagyis még elég fiatal a visszavonuláshoz, mégis megteszi. „Az az álmom, hogy világbajok legyek FIFA-ban” - kommentálta a hírt egy brazil sportlapnak.

A dolog nem teljesen előzmény nélküli, Lira korábban is magasan jegyzett esportoló volt, három hétig vezette is a brazil FIFA-ranglistát, de az IRL futball edzései mellett nem volt ideje az digitális karrierre. A januári díjátadón is bekerült már egyszer a hírekbe azzal, hogy a legszebb gólért járó Puskás-díj mellett 6-1-re lenyomta Abdulaziz Alshehrit FIFA-ban, márpedig Alshehri akkoriban a világ első számú efocistája volt.

A Puskás-díj megnyerése lehetett amúgy az utolsó csepp: Lira a díj miatt nemhogy pénzt nem kapott, de a felhajtás miatt az edzések sem mentek olyan jól, májusban például arról szóltak a hírek, hogy a csatárnak ugyan van klubja, de nem játszatják. Ezzel ellentétben az esportban nagy PR-értéke lehet, hogy egy komolyan díjazott, igazi játékos cseréli kontrollerre a stoplis cipőt.  • Hírek
  • Hírek