A Sony összemossa a konzolt és a pécét

2016.08.24. 12:53

A Sony bejelentette, hogy Playstation Now nevű szolgáltatásával PS3-játékokat lehet felhőbe streamelni, onnan pedig PS4-re, nemsokára pedig windowsos pécékre is. A Nowban most több mint 400 játék érhető el, így olyanokat lehet majd pécén játszani, mint az Uncharted, a God of War és a Ratchet & Clank egyes részei vagy a The Last of Us.

A kibővített szolgáltatást először Észak-Amerikában indítják el, de még nincs pontos dátum. A PlayStation Now előfizetés most 19,99 dollárba kerül egy hónapban, viszont egy hétig ingyen kipróbálható. 

Szeptembertől a Sony árul majd a a DualShock 4 kontrollerhez USB vezeték nélküli adaptert 25 dollárért, amivel csatlakoztatható lesz pécéhez vagy Machez (utóbbi még csak terv). Az eszköz működik majd a PS Now mellett a PS4 Remote Playjel is. 

A Sony ezzel a lépéssel megelőzte a Microsoftot, ami ugyanígy tervezi a konzolok és a pécék összemosását az Xbox Play Anywhere nevű szolgáltatásával, amivel pécén is játszhatók a konzolos játékok, ráadásul a teljesítményünket is szinkronizálja a két eszköz között.