Ilyen gamer laptopot még nem látott

2016.09.03. 12:17

Az Acer mindig is előszeretettel gyártott olyan laptopokat, amelyeket kifejezetten játékra terveztek, ez a Predator sorozat. A berlini IFA kiállításon be is mutatták ennek a szériának a legújabb darabját, a Predator 21X-et.

Nem véletlen a névben a 21: a laptopnak 21 hüvelykes a kijelzője. Ráadásul ez az első olyan laptop, amelynek hajlított kijelzője van. Ezt előre elég nehéz volt elképzelni, de élőben látva kiderül, hogyan hajlik. Kijelzője amúgy 2560*1080 pixeles, széleslátószögű betekintéssel.

Brutális, mi mindent belepakoltak a Predator 21X-be, hetedik generációs Intel Core K-szériás processzor és két darab Nvidia GeForce GTX 1080 grafikus lapka került bele. Hangrendszere 4.2-es, vagyis négy hangszórója van és két mélynyomója. Ekkora monstrumnál kell a fejlett hűtési technológia is, öt rendszerventilátor segít ebben.

Tettek bele szemkövető technológiát is, állítólag a célzásnál, ellenségek beazonosításánál lehet ennek szerepe. Vagy ha bonyolultabb helyszíneken sétálunk és nehezen beláthatóak az utak. Egy ekkora kijelzőnél már számít, hogy hova nézünk és ha a laptop képes követni szemünk mozgását, akkor tényleg sokat segíthet.

A Predator 21X egy teljes értékű mechanikus billentyűzetet is kapott, Cherry MX érintkezőkkel, melyekhez testre szabható RGB háttérfény is tartozik, akár minden egyes billentyűhöz más és más árnyalat rendelhető hozzá. Persze piros fénnyel a legfenyegetőbb, de igazán remek színeket lehet kihozni, az élénk rószaszín például egészen meghökkentő kontrasztot mutathat a robusztus géppel.

A laptop élőben is úgy néz ki, mintha éppen felfalni készülne valamit vagy valakit, nem biztos, hogy éjjel magára merném hagyni a lakásban. A gamer laptopok nem kifinomultságukról híresek és ezt erre sem lehet ráfogni. Nem kicsi gép és ezzel finoman fogalmaztunk. Egy nyolc kilós (nem elírás, 8 kilogramm!) laptopot tényleg főleg játékra lehet használni és nem arra tervezték, hogy mindenhová magunkkal cipeljük. Legfeljebb a játékpartikra erős hátizsákban. Ez pont hétszer olyan nehéz, mint a másik laptop, amit szintén most mutattak be, a Swift 7. Azt azért az Acer is elismerte, hogy nem széles tömegeknek szánják ezt a laptopot, ezt jelzi azt is, hogy csak rendelésre gyártják majd.

(Újságírónkat az Alcatel vitte ki az IFA-ra.)