Kiderült, mi lesz a Nintendo Switch dokkolójában

2016.10.28. 12:39

Kiszivárgott pár új részlet a Nintendo október 20-án bemutatott új konzoljáról, pontosabban főleg az elméletileg jövő tavasszal startoló gép kijelzőjéről.

A Nintendo Switch ugyanis valójában egy kijelzővel egybeépített konzol, és mint azt a héten a Nintendo tisztázta, az állvány, amibe belerakják, nem extra hardverelemeket tartalmazó egység, hanem egy sima, a töltést és a tévével való összeköttetést biztosító dokkoló.

nintendo switch5.png

A kijelzőről most az derült ki, hogy a 15,75 centiméteres képernyő 720p, vagyis 1280*720-as felbontású lesz. Ez egyrészt sokkal nagyobb, mint eddig bármilyen kijelző, amit a japán cég a konzoljaiba épített, de nem ez az egyetlen terület, ahol előrelépés van. Ez lesz ugyanis az első, mai értelemben vett érintőképernyőjük is, tíz különböző pontot tud egyszerre kezelni, vagyis a többujjas gesztusok kezelésére is képes, vagy, ami talán fontosabb egy játékkonzolnál, akár zongorázni vagy gitározni is lehet rajta.

Az Eurogamer szerint a képernyőről és az érintésérzékenységről azért nem volt kiemelten szó a bejelentéskor, mert a cég nem akarta összezavarni az embereket. Annak ellenére, hogy a gép tulajdonképpen egy hordozható kézikonzol összes tulajdonságával rendelkezik, a Nintendo teljes értékű, a nappaliba szánt konzolként kezeli a készüléket.

Felmerül a kérdés, hogy hogy működik majd az érintésérzékenyre tervezett irányítás egy-egy játékban akkor, ha a Switch a dokkolóban pihen, a képernyő ki van kapcsolva, a kép a tévén jelenik meg, a játékos pedig az összecsattintható kontrollerrel irányít? Egyelőre úgy tűnik, hogy egy infravörös szenzorral mutathatunk a tévére, amit a kontroller jobbkezes felébe szerelnek majd.

A konzolról január 13-án tudunk majd meg többet, a Nintendo 27-i közleménye szerint egy Tokióban tartott, de a neten élő közvetítésben követhető előadáson „ismertetni fogja a cég az új konzol pontos megjelenési dátumát, valamint bemutatja jelenleg fejlesztés alatt álló játékkínálatát is”.  • Tippek
  • Biztosítás