3D játékot írt 14 évesen

2016.11.09. 07:05

Egy hónapig tartó bétatesztelés után elkészült a Bloxx nevű ügyességi játék, amelyben egy golyót kell végigvinni a pályán, anélkül, hogy leesnénk.

Láttunk már sok ilyen játékot, szebbeket és kifinomultabbakat is, de ezek közül elég kevésről mondható el, hogy egy 14 éves srác iskolába járás közben rakta össze. A Bloxx a miskolci Kiss Dániel műve, aki pár hónapja keresett meg minket a korábbi játékaival, és most elküldte nekünk a legújabbat is, melyben már a Unity 3D motorját használja.

A Bloxx harminc pályája elég szórakoztató, néhol van annyira szívatós a feladat, hogy (nekem legalábbis, alkalmi játékosként) bizonyos pályáknak újra meg újra neki kellett futni, néha viszont azt éreztem, lehetne még egy kicsit keményebb is, hogy igazán szenvedni kelljen, ne érjek túl gyorsan a végére. A játék látványvilága elég egyszerű, gyakorlatilag csupasz objektumok jelennek meg a szemeink előtt, elférne itt egy kis grafikusi utómunka. De akinek a csillivilli körítés nem hiányzik, annak a Bloxx megéri azt a 189 forintot, amennyiért a Play Áruházban kapható.