Visszatér a Sega Mega Drive

2016.11.09. 19:06

A konzoljátékokat kicsit ismerő játékosok valószínűleg hallottak már róla, hogy Brazília videojáték-piaca egy alternatív valóság, amit a teret és az időt figyelmen kívül hagyó trendek határoznak meg. Nyolc éve egy Playstation 2-játék 120 amerikai dollárba került, a kalózkodás az egekben volt, a hardver- és szoftvereladások meg köszönőviszonyban sem voltak az NPD eladási listáival.

Az alternatív valóságértelmezés tovább folytatódik. A hardvergyártó Tectoy ugyanis bejelentette, hogy Sega Mega Drive-ot fognak gyártani. 

Igen, ez az a konzol, ami eredetileg 1988-ben jelent meg Japánban. 

Brazíliában ez normális ügymenetnek számít. A konzolból évente 150 ezret adnak el – nagyjából ugyanannyit, mint a Playstation 4-ből. A brazilok viszont imádják a régi Sega játékokat, és a mai napig szívesen játszanak velük. A Tectoy csak meglátta a kínálkozó lehetőséget, és le is csapott rá.

A Sega Mega Drive-ból a megjelenése óta számtalan klón készült. A feketepiacon ezek rendre elterjedtek, de a konzolok a Sega engedélye nélkül készültek. A Tectoy gépe viszont hivatalos licenc alapján, vagyis az anyacég támogatásával készül – nyilván a Sega is felismerte, hogy jobban járnak, ha ők is profitálnak a bizniszből.

A licenc alapján készülő hardver kompatibilis lesz az eredeti Mega Drive kazettákkal. A konzol 22 előre telepített játékkal érkezik, és egy háromgombos gamepadet is adnak hozzá. Az ára várhatóan 138 dollár, nagyjából 35-40 ezer forint lesz.

A retro játékoknak szentelt dedikált hardverek népszerűségét már a Nintendo is felismerte; nyilván ezért dobják piacra a 8 bites konzoljuk, a NES felújított verzióját, 30 beépített játékkal.