Mobilon is elérhető a Microsoft pasziánsza

2016.11.24. 13:21

A Microsoft megalkotta a népszerű pasziánsz androidos és iOS-es változatát is, vagyis ezentúl mobilon is játszhatnak a rajongók. A kártyajáték első verzióját 25 éve készítették el, azóta csak Windowson lehetett vele játszani.

Screenshot.5196.1000000

Ez az első alkalom, hogy más platformon is letölthető a játék. Ráadásul ingyen, a Microsoft ugyanis nem kér pénzt a Solitaire Collection nevű csomagért. Persze fizetni is lehet, a reklámok nélküli változat két dollárba kerül majd.

A csomagban a pasziánsz mellett a Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid és Tripeaks játékok találhatók. Megnéztük, már itthon is le lehet tölteni az alkalmazásboltokból. (És persze meg kell jegyezni, hogy attól, hogy a Microsoft paszinánsza eddig nem volt elérhető iOS-en és Androidon, számtalan már pasziánszprogramból válogathattak a júzerek.)

A cég azt reméli, hogy további felhasználókat szerez így a már meglévő 119 millió mellé, akik épp most a Windows 8 és Windows 10 operációs rendszereken pasziánszoznak. Még Xbox Live-ba is integrálja, hogy a játékosok megosszák ismerőseikkel eredményeiket.