Kemoterápiára gyűjt a Doom zeneszerzője

2016.11.25. 15:52

Kiújult rákja miatt ismét kemoterápiás kezelésre szorul Bobby Prince, a Doom ikonikus zenéjének szerzője. Bobby Prince-t tavaly diagnosztizálták először vastagbélrákkal, amivel akkor meg is műtötték. Az orvosok idén azonban újabb daganatot találtak a férfiban, így ismét kés alá kell feküdnie. Emiatt kell újra alávetnie magát a kemoterápiás kezelésnek. Testvére a közösség erejében bízva csütörtökön a GoFundMe-n szervezett gyűjtést Prince számára, hogy fedezni tudja a kiadásokat, ezzel némi megkönnyebbülést nyújtva neki a nehéz időszakban.

A kampány tegnap óta megdöbbentően sikeres, a 10 ezer dolláros célt már most átlépték. Ebben valószínűleg nagy szerepet játszik az, hogy Prince a számítógépes zene egyik pionírjának tekinthető, emiatt rengeteg rajongója van. Többen az adományuk mellé fűzött megjegyzésben el is mondták ezt, mintegy megköszönve, hogy gyerekkoruk egyik meghatározó emlékét adta nekik.

Habár az eredeti Doom már több mint 20 éves, sokan valószínűleg a mai napig elkezdik dúdolni a zenéjét, ha meghallják ezt a nevet. Maga a játék éppen akkora hatást gyakorolt a játékiparra, mint amekkorát Bobby Prince a számítógépes zenére.  Prince-nek messze nem ez volt az első projektje, de talán ez közülük a legismertebb. Emellett számos más játékban közreműködött, köztük olyanokban is, mint a szintén híres Duke Nukem 3D.