Viszlát, szabadidő, megjöttek a játékok a Messengerre

games-davidnotes.png
2016.12.01. 07:13

A Facebook Messenger eddig sem arról volt híres, hogy növelte volna a dolgozók produktivitását, viszont remekül alkalmas volt rá, hogy cseteléssel töltsük el a munkaidőt. Egy új fejlesztésnek köszönhetően most a dolog még rosszabb lett, ugyanis ezentúl nemcsak beszélgethetünk, hanem klasszikus videojátékokkal is elcseszhetjük a drága időnket a csevegőprogramban.

A most bevezetett Instant Games 14 játékot kínál, köztük olyan klasszikus címekkel, mint a Space Invaders, a Pac-Man, a Galaga vagy az Arkanoid. A listán szerepelnek még olyan casual címek, mint a Words with Frenzy, a Zookeeper vagy a Hex, de olyan finomságok is akadnak, mint az Everwing nevű fantasy shooter.

Lehetőség lesz multiplayerre is. A rendszer hasonló elven működik, mint a Messenger közös csetszobái: csak létre kell hoznunk egy csoportot, majd - ha az adott játék lehetővé teszi - indíthatjuk is a közös játékot. Minden csoportnak lehet saját high score listája, így a barátságos csevegés rövidesen barátságokat tönkretevő versengésbe torkollhat.

A platformot támogatja a Konami, a Namco Bandai, a King, a Taito és a Zynga is, és mivel mások is érdeklődnek iránta, a jövőben a kínálat valószínűleg bővülni fog.