Fallout 4-ből vett képpel mutatta be a CNN az orosz hekkelést

2017.01.03. 12:52

Úgy tűnik a mainstream médiában elég makacsul tartja magát az a képzet, ami szerint az ártó szándékú hekkerek monokróm, lehetőleg fekete-zöld képernyők előtt görnyedve űzik kétes üzelmeiket. Így élhet ez a CNN egyik szerkesztőjének fejében is, aki a jelek szerint gond nélkül bevágott az amerikai tévécsatorna egyik hírblokkjába egy olyan képet, amit valaki, valamikor a Fallout 4-ből kölcsönzött.

A döntött kameraállásból rögzített felvétel a sikeres posztapokaliptikus játék egyik számítógépterminálját mutatja, ahogy erre a figyelmet a Shvok nevű reddit felhasználó felhívta:

Kép: Shvok / Reddit

A képet a Fallout 4 reddites alfórumban osztották meg később, ahol több hasonló esetet is felemlegettek, amikor is játékokból vett képekkel illusztráltak híradásokat egyes tévék.

A képpel az elnökválasztás eredményét állítólag hekkertámadásokkal befolyásoló Oroszország elleni amerikai szankciókról szóló december 29-i tudósításban használta fel az amerikai hírtévé, de egy január 2-i adásban is szerepelt, ahogy az alábbi videóban is látható 1:58-nál.

Így néz ki egy terminál a Fallout 4-ben:

És így néz ki az orosz kibertámadás a CNN-ben:

(via PC Gamer)