Másfél millió játékos adatait lopták el

2017.01.10. 14:11

Több mint 1,5 millió felhasználó személyes adatai kerültek nyilvánosságra az ESEA (eSports Entertainment Association) esport-szövetség feltörése után. Az ESEA az egyik legnagyobb ilyen játékosszervezet, elsősorban Counter-Strike-versenyekkel és -ligákkal foglalkozik.

Úgy tűnik, a hekkerek pénzt szerettek volna kérni az ellopott adatokért, de az ESEA nem volt hajlandó fizetni. Emiatt hozták nyilvánosságra a támadók a felhasználók személyes adatait. A támadás még december végén történt, a hekkerek 50 ezer dollárt próbáltak kizsarolni a zsákmányért.

Az ESEA figyelmeztette felhasználóit, hogy illetéktelen kezekbe kerültek a személyes adataik. Azt tanácsolják a játékosoknak, hogy változtassák meg jelszavaikat és a biztonsági kérdést is. Nagyon sok adathoz jutottak hozzá a hekkerek, akár Steam-, az Xbox Live-és PSN-fiókok adataihoz is, így ezeket is érdemes megváltoztatni a lehető leghamarabb.

Az ESEA azt állítja, hogy miután tudomást szereztek a támadásról, javították a hibát, amelyen keresztül a hekkerek eljutottak a felhasználók adataihoz.