Nintendo Wii U: ennyi volt

2017.01.20. 12:01

A Nintendo beverte az utolsó szöget is az aktuális asztali konzoljuk, a Wii U koporsójába. Bejelentették, hogy a Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz az utolsó, a Nintendo által fejlesztett játék a platformra.

Bár a Zelda az egyik legjobb Wii U játéknak ígérkezik, a Nintendo ezentúl az új, egyszerre hordozható és asztali konzoljára, a Switchre fog koncentrálni. (Az új Zelda Switchre is megjelenik.)

Az anyacég szoftvertámogatásának megszűnése és a gyártás leállítása egyértelműen a Wii U végét jelenti. A külsős fejlesztők és kiadók még támogathatnák a platformot, de több mint valószínű, hogy nem fogják.

A Wii U a Nintendo történetének egyik legkevésbé sikeres konzolja; a népszerűtlenségével csak a Virtual Boy kelhet versenyre. Alig 13 milliót adtak el belőle, miközben az Xbox One-ból és a Playstation 4-ből kétszer, illetve négyszer ennyit vásároltak.

Az új Nintendo konzol, a Switch március 3-án jelenik meg. Az amerikai piacon 300 dollárért fogják árulni, Magyarországon 100-110 ezer forintos fogyasztói árral számolnak.  • Tippek
  • Biztosítás