A jövőben pénzért is ki lehet kerülni a Steamre

2017.02.13. 18:17

Direct néven úgy rendszer veszi át az eddig meglehetősen népszerű Greenlight helyét a Steamen, írja a BBC. A Greenlight lényege eddig az volt, hogy bármilyen stúdió, cég vagy fejlesztő játéka megjelenhetett rajta, és ha elég pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól, akkor felkerült a Steam katalógusába. Az elmúlt időszakban azonban megdöbbentő mennyiségben jutott át a rendszeren rengeteg nagyon alacsony minőségű, kétes hátterű, totálisan színvonaltalan játék, amiknek köszönhetően be kell most vezetni az új rendszert.

A Direct lényege annyi lesz, hogy a játékok kiadói, terjesztői egy egyelőre még nem konkretizált összegért cserébe kihagyhatják a Greenlightot, és rögtön a Steam virtuális játékpolcain találják a terméküket. A Steamért felelős Valve tájékoztatása szerint minden cégnek olyan információkat kell velük megosztani, mintha csak számlát nyitnának egy bankban.

Ugyan konkrét ár még nincs, de különböző játékfejlesztőkkel konzultálva a Valve 100 és 5000 dollár közé teszi azt az összeget, amin keresztül egy játék bekerülhet a Directbe, onnan pedig az áruházba. Azok a játékok, amik a Directen keresztül népszerűek lesznek a felhasználóknál, a befizetett összeg egy részét visszakapják.  • Hírek
  • Bankszámla