Bolívia kiakadt Franciaországra egy videojáték miatt

2017.03.03. 15:46

Bolívia kormánya hivatalos panaszt tett a La Paz-i francia nagykövetségnél, tiltakozásul az ellen, ahogy a francia Ubisoft játékfejlesztő cég a legújabb játékában az országukat ábrázolja – írja az IGN a Reuters nyomán.

A néhány napon belül megjelenő Ghost Recon Wildlands egy alternatív közeljövőben játszódik, ahol egy könyörtelen mexikói drogkartell benyomul Bolíviába, és a világ legnagyobb kokaingyárává alakítja az országot.

Carlos Romero, Bolívia belügyminisztere a beadványban hivatalosan megkérte a francia kormányt, hogy avatkozzanak be az ügyben, és azt is belengette, hogy ha diplomáciai úton nem érnek célt, a jogi lépésektől se riadnak vissza.

Az Ubisoft közleményben reagált, azt írták, hogy Bolíviát "a káprázatos táj és a gazdag kultúra" miatt választották helyszínül. Hangsúlyozták azt is, hogy fikcióról van szó, de azért hozzátették, hogy reményeik szerint a játék világa ennek ellenére megközelíti az ország valódi szépségét.

A balhé mindenesetre nagyszerű reklám a Ghost Recon Wildlandsnak, amely március 7-én érkezik PC-re, Playstation 4-re és Xbox One-ra is.