Játékban lehet bejárni az ókori Pannóniát

2017.03.22. 10:54

A Történelmi Animációs Egyesület újabb izgalmas projekttel állt elő. Az egyesület híres videója, a mohácsi csata bemutatása óta eltelt időben több korszakát és eseményét feldolgozta magyar történelemnek, például a muhi csatát és a nándorfehérvári diadalt.

Most a 3. századi Római Birodalomba, Pannóniába kalauzolnak. Az eddigiekkel ellentétben azonban ezúttal nem csak egy filmet nézhetünk meg, hanem interaktív kalandot élhetünk át, az alkotók valójában egy oktatóanyagot készítettek.

A játékban a felhasználók bejárhatják egy római város sikátorait, főterét, templomait, villáit. Nem lenne oktató program, ha eközben nem áradnának mindenféle információval az adott korról.

Az egyesület szerint az ilyen jellegű digitális segédanyagok támogathatják a jövő oktatási technikáit, módszereit, ráadásul az általuk használt kivitelezési megoldások költséghatékonyak és korlátlanul fejleszthető. A programot egyelőre csak szűk közönségnek mutatják be, de idővel (a tervek szerint még idén tavasszal) mindenkinek elérhetővé teszik.  • Tippek
  • Bankszámla