Pénzt kereshetnek a játékosok a Twitchen

2017.04.05. 09:06

Játékboltot nyitott a Twitch, és a mérkőzéseiket közvetítő profi játékosok 5 százalékos részesedést kapnak a csatornájukon keresztül végbement eladások után. Eleinte csak ötven játék kapható a boltban (például a For Honor, Ghost Recon: Wildlands), de ebből fejlődhet majd ki a Steam egyik legnagyobb riválisa, hiszen a Twitch tulajdonosa a kereskedelmi óriás Amazon, és ők aztán értenek az online bizniszhez.

A módszer nagyban hasonlít az Amazon kereskedelmi portálján alkalmazott partneri programhoz, ott is kisebb részesedést kapnak az Amazon boltjára linkelő emberek. A játékosok esetében annyi a különbség, hogy őket nem egyszerű vásárlók, hanem rajongók követik, akik valószínűleg hajlandók vásárlással is támogatni őket.

Az Amazon máris indított néhány akciót, hogy a Twitch boltjába terelje a vevőket. Aki 5 dollárnál többet költ, bármilyen játékra, az kap egy Twitch Crate nevű csomagot, ebben virtuális kiegészítők vannak, például a Twitch csevegőjében felhasználható matricákkal.

A Twitch Crate megszerzése egyben benevezi a vevőt a Twitch nyereményjátékára, amelyben minden héten kiegészítőket sorsolnak ki, és lesz egy 500 dolláros fődíj is.