Retró gémerek, májusban a helyetek!

2017.04.27. 11:40

Jól indul a május a retró videojátékok rajongóinak, rögtön az első két hétvégén is lesznek nekik szóló programok.

Május 6–7-én már  kilencedszer rendezik meg a ReGamEx nevű eseményt , vagyis az éves budapesti retró videojáték és kvarcjáték kiállítást. A helyszín szokás szerint a  rákospalotai Csokonai Művelődési Ház, vagyis a legendás Csoki. A kiállításon nem csak nézelődni lehet, a játéktörténeti érdekességek egy részét ki is lehet majd próbálni.

A ReGamEX egyik célja bemutatni az utóbbi negyven év bődületes technikai fejlődését a videojátékok evolúcióján keresztül, főleg a fiatalabb generációknak. A történelem nem változik, de mindig előkerül valami olyan régi-új dolog, ami korábban még nem szerepelt a tárlaton. Így lesz ez most is, a kipróbálható gépek között is találunk majd újdonságokat, és a kiállított masinák között is lesznek eddig még nem látott igazi kuriózumok  – ígérik közleményükben a szervezők.

Emellett viszont sok más program is lesz: arcade és flippergépek, filmvetítés, videojátékos témájú árusok, kézműves foglalkozás, társasjátékos zóna, modern VR-eszközök kipróbálása, Nintendo Zóna és videojáték kvíz.

Egy héttel később, május 13–14-én a szegedi geekek is örülhetnek, akkor lesz a 8. Szegedi retrószámítógép, video- és quartzjáték kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agorában. Itt is több száz kiállított és többtucatnyi kipróbálható régi számítógéppel, video-és kvarcjátékokkal várják a látogatókat.  • Biztosítás