Nyugodt hely a Minecraft autistáinak

2017.05.26. 10:15

Az AutismFatherként is ismert apuka egy olyan szervert szeretett volna készíteni a Minecrafton, ahol az autisták is jól érzik magukat. A trolloktól mentes övezetet Autcraftnak nevezte el.

Stuart Duncan 2013-ban indította el az Autcraftot és elképesztően népszerű lett az elmúlt években. Ma már több mint 8200 tagja van és már a közösségen kívüli felhasználók is kezdik észrevenni.

Egy videóban Duncan elmagyarázza, miért fontos ez az autistáknak, főleg a gyerekeknek, hogy legyen egy biztonságos helyük a Minecrafton belül.

Mint minden online játékban, a Minecraftban is vannak olyan felhasználók, akik másokat vegzálnak, akik megkeserítik másoknak a játékot. Az Autcraft egy olyan helyet teremt a gyerekeknek, ahol kedves emberekkel találkozhatnak, önmaguk lehetnek. Nem arról szól, hogy mások elfogadják őket, hanem ő fogadják el saját magukat.

Duncan maga is autista, így tökéletesen megérti, mennyire fontos a gyerekeknek egy ilyen környezt. Nagy önbizalmat adhat, ha olyanokkal játszhatnak, akik nem ítélik meg őket. Ezek a gyerekek korábban nem tudtak barátokat szerezni, de most megtehetik ezt a játékon keresztül.

Ugyanakkor minél többen tudnak a szerverről, annál többen próbálnak bejutni, köztük a Duncan által mérgezőnek nevezett felhasználók is. Egyelőre sikerrel távolították el a próbálkozókat.