Több mint 60 millió Playstation 4-et adtak el

2017.06.14. 17:22

A Sony Interactive Entertainment (SIE) bejelentette, hogy a Playstation 4 (PS4) játékkonzol és a hozzá tartozó játékok eladásai újabb mérföldköveket értek el, áll a cég szerdai közleményében.

Az összesített eladási adatok alapján 2017. június 11-ig:

  • több mint 60,4 millió PS4 játékkonzolt adtak el világszerte (a PS4 játékkonzol jelenleg 123 országban kapható);
  • PS4 szoftverekből több mint 487,8 millió fogyott, különösen jól szerepelt a Horizon: Zero Dawn.

(Az adatok a bolti eladásokat és a PS Store letöltéseit egyaránt tartalmazzák.)

Növekedett a felhasználók száma is:

  • 2017. március végéig a Playstation játékosok száma világszerte elérte a több mint 70 millió aktív havi felhasználót.
  • 2017. március végéig a Playstation Plus szolgáltatás világszerte 26,4 millió előfizetővel rendelkezik.
  • 2017. március végéig az aktív PS4 felhasználók világszerte összesen több mint 600 millió órát töltöttek a platformon hetente.

“Igazán hálásak vagyunk azért a rengeteg támogatásért, amit a rajongóinktól és partnereinktől kapunk a világ minden tájáról” – közölte Andrew House, a Sony Interactive Entertainment elnöke és globális vezérigazgatója a forgalmazói adatokkal kapcsolatban. “A PS4 platform az idei évben is a játékipar legjobb exkluzív és külsős partnerek által fejlesztett játékcímeit kínálja, amelyek teljes mértékben kihasználják a PS4 konzol erőforrásait” – tette hozzá.

A közlemény szerint a jövőben tovább bővül majd a Playstation VR portfóliója, és hamarosan jönnek a következő nagy nevű játékok is: Gundam Versus, Dragon Quest XI, Gran Turismo Sport, és az Everybody's Golf. A független játékfejlesztőktől az ABZÛ (505 Games) és a Firewatch (Panic Inc.) megjelenése várható.