BKK Pass: Bérletnek borzalmas, reflexjátéknak nagyszerű

2017.07.19. 16:55

Olvasói jelzések alapján figyeltünk fel arra, hogy a BKK mobilos jegyalkalmazásában egy egyszerű reflexjátékot rejtettek el.

A játék indítása roppant egyszerű. Megnyitjuk a mobilunkon a BKK elektronikus jegyét, bejelentkezünk a  jelszavunkkal , és máris kezdődhet a móka.

Amint láthatóvá válik az elektronikus jegyünk, vagy annak a helyén a felirat, hogy nincs érvényes jegyünk, felugrik a kijelzőre egy furcsa üzenet: 

Hiba történt

(TypeError) : Cannot read property 'q' of null

Ez nem egy összetett kalandjáték, szóval a szöveget most hagyjuk, nem kell megfejteni a jelentését. Koncentráljunk a zöld, OK feliratú gombra!

Ezt kell gyorsan nyomkodni, mert ha nem figyelünk oda, és hagyjuk elburjánzani a felugró üzeneteket, akkor még többet kell majd az OK gombokra nyomni, hogy bezárjuk az ablakokat.

Ha ultrabénák vagyunk, akkor a kijelző egyszer csak elsötétül.

Én vártam volna valami szép végkifejletet, mondjuk egy végtelenbe úszó creditlistát, vagy valami szép animációt, de azért így is átjött az üzenet, hogy

game over.

(Ez a programhiba eddig nem volt észlelhető a BBK szerint jól működő rendszerben, amitől erőteljesen az az érzése az egyszeri játékosnak vásárlónak, hogy éles teszt folyik a szemünk előtt.)