Percek alatt elfogyott az összes SNES Mini

2017.08.22. 10:51

Hétfőn az éjszaka közepén lehetett először megrendelni a Nintendo SNES Classic Edition konzolt az Best Buy amerikai kereskedőlánc weboldalán, kereken 80 dollárért, és pár perccel később már egyetlen elvihető darab se maradt belőle.

Ez csak az első hulláma - vagy ha úgy tetszik: a jéghegy csúcsa - volt a klasszikus játékkonzol értékesítésének, a japán játékgyártó óriás Nintendo később más boltokban is elérhetővé teszi a SNES-t. A 16 bites SNES eredetileg 1990-ben jelent meg, és 50 milliót adtak el belőle, és ez alapján még ma is elég nagy lehet a rajongók tábora.

A frissen piacra dobott SNES többek közt abban különbözik az eredetitől, hogy eleve feltelepítenek rá egy rakás klasszikus játékot. A csomagban a konzol és a két kontroller mellett 21 kultikus cím található:

 1. Contra III: The Alien Wars
 2. Donkey Kong Country
 3. EarthBound
 4. Final Fantasy III
 5. F-Zero
 6. Kirby Super Star
 7. Kirby's Dream Course
 8. The Legend of Zelda: A Link to the Past
 9. Mega Man X
 10. Secret of Mana
 11. Star Fox
 12. Star Fox 2
 13. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
 14. Super Castlevania IV
 15. Super Ghouls 'n Ghosts
 16. Super Mario Kart
 17. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
 18. Super Mario World
 19. Super Metroid
 20. Super Punch-Out
 21. Yoshi's Island

A vevők rohama nem meglepő, az egy éve piacra dobott NES is bombasiker volt, a kereskedők alig győzték tartani a lépést a váráslói igényekkel. Egyes számítások szerint az eredetileg 1986-ban bemutatott, és 2016-ban újraélesztett NES-ből közel kétszázezer darabot adtak el egy hónap alatt, ami azért elképesztő, mert a vadonatúj Wii U konzolból fél év alatt tudott nagyjából ugyanennyit eladni a Nintendo. • Tippek
 • Biztosítás