Percek alatt elfogyott az összes SNES Mini

2017.08.22. 10:51

Hétfőn az éjszaka közepén lehetett először megrendelni a Nintendo SNES Classic Edition konzolt az Best Buy amerikai kereskedőlánc weboldalán, kereken 80 dollárért, és pár perccel később már egyetlen elvihető darab se maradt belőle.

Ez csak az első hulláma - vagy ha úgy tetszik: a jéghegy csúcsa - volt a klasszikus játékkonzol értékesítésének, a japán játékgyártó óriás Nintendo később más boltokban is elérhetővé teszi a SNES-t. A 16 bites SNES eredetileg 1990-ben jelent meg, és 50 milliót adtak el belőle, és ez alapján még ma is elég nagy lehet a rajongók tábora.

A frissen piacra dobott SNES többek közt abban különbözik az eredetitől, hogy eleve feltelepítenek rá egy rakás klasszikus játékot. A csomagban a konzol és a két kontroller mellett 21 kultikus cím található:

 1. Contra III: The Alien Wars
 2. Donkey Kong Country
 3. EarthBound
 4. Final Fantasy III
 5. F-Zero
 6. Kirby Super Star
 7. Kirby's Dream Course
 8. The Legend of Zelda: A Link to the Past
 9. Mega Man X
 10. Secret of Mana
 11. Star Fox
 12. Star Fox 2
 13. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
 14. Super Castlevania IV
 15. Super Ghouls 'n Ghosts
 16. Super Mario Kart
 17. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
 18. Super Mario World
 19. Super Metroid
 20. Super Punch-Out
 21. Yoshi's Island

A vevők rohama nem meglepő, az egy éve piacra dobott NES is bombasiker volt, a kereskedők alig győzték tartani a lépést a váráslói igényekkel. Egyes számítások szerint az eredetileg 1986-ban bemutatott, és 2016-ban újraélesztett NES-ből közel kétszázezer darabot adtak el egy hónap alatt, ami azért elképesztő, mert a vadonatúj Wii U konzolból fél év alatt tudott nagyjából ugyanennyit eladni a Nintendo.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?