Mégsem volt olyan eredeti ötlet az a Wii kontroller

2017.09.05. 09:14

Tízmillió dollárt fizethet a Nintendo az orvosi eszközöket gyártó iLife-nak, mivel az engedélyük nélkül használták föl az egyik szabadalmukat.

Az iLife 2013-ban indított pert a Nintendo ellen. Azt állították, hogy a Nintendo Wii kontrollerében használt mozgásérzékelő az ő szabadalmuk. A bíróságon a Nintendo azzal védekezett hogy az iLife szabadalma nem volt elég specifikus, és nem is írja le pontosan, hogy a Nintendo miként használja a mozgásérzékelős technológiát.

A Wii és a Wii U kontrollereiben használt gyorsulásmérők azt vizsgálják, hogy a játékos hogyan mozdítja meg a kezét játék közben. Az iLife is egy hasonló elven működő rendszert fejlesztett, csak az ő eszközeikkel például azt vizsgálták, hogy az idős páciensek elesnek-e otthon.

Az eredeti követelés szerint az iLife mind a 36 millió eladott Wii konzol után 4 dollárnyi jogdíjat kért, amiket a per elindítása óta értékesítettek. A bíróság végül az ő javukra döntött, de az eredeti, 144 milliós kártérítés helyett csak tízmilliót ítélt meg nekik.  • Hírek
  • Hírek