Privát módra vált a Steam, hogy védje az adatokat

2018.04.11. 15:55

Megelőző lépést tesz a Steam, hogy a felhasználók adatai nagyobb biztonságban legyenek: mindegyik fióknál a privát mód lesz alapértelmezett, és sokkal részletesebben szabályozni tudjuk az adatvédelmi beállításokat.

A játékforgalmazó tulajdonosa, a Valve nyilván azért is döntött így, mert áll a bál a Facebooknál a személyes információk kezelésével kapcsolatban, és jobbnak látta előre biztosítani az adatok védelmét, és elkerülni egy esetleges jövőbeni vizsgálatot.    

A privát mód azt jelenti, hogy a játékosoknak csak a legáltalánosabb adatai maradnak nyilvánosak, viszont a barátok listája, Steam-szintje, részletesebb összegzése, kitűzői, kommentjei és csoporttagságai rejtve maradnak, egészen amíg a felhasználó úgy nem dönt, hogy ezeket megosztja másokkal - írják a Steam blogján.

Képernyőfotó 2018-04-11 - 15.20.43.png

Azt írják, hogy a felhasználók visszajelzéseire reagálnak. Így például nem kell szégyenkezni a barátok előtt, ha több száz órát töltünk el egy játékkal, amit ők esetleg cikinek tartanak.

A Steam fejlesztői egy "láthatatlan móddal" is elő fognak állni, amellyel továbbra is elérjük a barátaink listáját, küldhetünk és fogadhatunk üzeneteket, de a többiek előtt offline-nak tűnik majd a fiókunk.   • Hírek
  • Bankszámla