Nintendo Switchre is jön a Resident Evil 7

2018.05.21. 14:44

Meglepő bejelentést tett a Capcom: a pc-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on elérhető Resident Evil 7 a Nintendo konzoljára, a Switchre is megjelenik. A meglepetés két dolognak köszönhető:

  • mivel a játék az összes szuflát kitaposta a célhardverekből, fölmerült a kérdés, hogy ezt a minőséget hogy lehetne reprodukálni az asztali konzoloknál jóval gyengébb Switchen;
  • de, ahogy a switches epizód címe is sejteti (Biohazard 7 Cloud Version), a játékot a Switch csak streamelni fogja, nem futtatni.

A Biohazard 7 nem a konzol számítási teljesítményét veszi igénybe, hanem egy központi számítógépét, ami a feldolgozott adatokat a hálózaton keresztül továbbítja a Switchre. A rendszer hasonló elven működik, mint a PlayStation Now vagy a GeForce Now.

Az ötlet nem egyedülálló. A Dragon Quest X MMO szintén kínált streamelhető verziót a 3DS kézikonzolon és az okostelefonokon, ráadásul az olyan játékoknak is vannak felhő alapú mobilverziói, mint a Final Fantasy XIII. Ha jó minőségű a kapcsolat, a felhasználók valószínűleg semmi különbséget nem fognak észlelni az asztali konzolos és a hordozható változatok között. 

A Biohazard 7 Cloud Version csütörtökön jelenik meg Japánban, de nem megvásárolható, hanem bérelhető lesz. Az összes letölthető kiegészítőt tartalmazó játék 180 napos bérleti díja 2000 japán jen, azaz nagyjából 4900 forint lesz. A nyugati megjelenésről még nincs hír, a kedvcsináló trailerben is kizárólag japán karakterek láthatók. Lehet, hogy a Capcom nem is tervezi a Switch verzió nyugati kiadását, csak a technikai lehetőségekkel kísérleteznek.

(The Verge)  • Tippek
  • Biztosítás