Vádat emeltek a rendőrrel gyilkoló gémerek ellen

2018.05.25. 14:58

Gyilkosság, összeesküvés és online zaklatás miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik miatt tavaly decemberben lelőtt a rendőrség egy teljesen ártatlan embert - írja az Ars Technica.

A vádlott Tyler Barriss egy kitalált túszdrámával hívta ki a kommandósókat a Kansasban élő Andrew Finch címére, akit a saját lakása ajtajában lőttek agyon, mert azt hitték, hogy fegyverért nyúl.

A vád szerint a 19 éves Shane Gaskill és a 18 éves Casey Viner december 28-án valamin vitatkozott a Call of Duty: World War II játékkal kapcsolatban, és Viner annyira bepöccent, hogy megkérte Barrist, hogy bosszúból intézzen egy SWAT-hívást Gaskill ellen, vagyis intézze el, hogy a rendőrség speciális egysége kimenjen Gaskill címére. Barris hírhedt volt arról, hogy több ilyen hívást elintézett korábban.

Gaskill azt mondta, hogy Witchitában a 1033 McCormick címen lakik - mindezt úgy  hogy tudta, miről van szó, és még keménykedett is, hogy küldjék csak a rendőröket.

Barriss erre felhívta a 911-es segélyhívó vonalat, és azt mondta, hogy fejbe lőtte az apját, az anyját és a testvérét pedig túszként tartja fogva a benzinnel fellocsolt házukban.

Erre több rendőr is kiment a megadott címre, ahol a Finch család élt, és amikor 28 éves Andrew Finch gyanútlanul az ajtóhoz ment, egyszerűen lelőtték.

Barriss megkérdezte, hogy kimentek-e a rendőrök, mire Gaskill azt mondta, hogy a régi lakcímét adta meg, amit kiadtak valakinek. Aztán bepánikolt, hogy ez bizony gyilkossági ügy lett, és megbeszélték, hogy letörlik minden közös kommunikáció nyomát.

Barrisst gyilkossággal vádolják,  Vinert összeesküvéssel,  Gaskillt csalással és felbujtással a rossz cím megadása miatt, és az utóbbi kettőnek felelni kell a bizonyítékok eltüntetése miatt is. Az ártatlan embert lelövő rendőr ellen nem emeltek vádat.

Az ügyészség pedig azt üzeni mindenkinek, hogy a SWAT akcióba hívása nem telefonbetyárkodás, hanem szövetségi bűncselekmény, amely mások életét veszélyezteti.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport