Imádják az Atari retro konzolját, pedig még meg sem jelent

2018.05.31. 16:24

Szerda óta elérhető az Atari klasszikus játékait tartalmazó Atari VCS retro játékkonzol. Az online játékmódot és több mint száz játékot kínáló konzolra a tervezői az Indiegogo oldalon gyűjtötték a pénzt, közösségi finanszírozással. Az előrendelők több mint kétmillió dollárt dobtak össze a játékkonzolra, holott a fejlesztők csak százezret kértek.

A cégnek most már csak teljesítenie kell a vállalásait - igaz, ez nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz. A Nintendo retro konzoljai – a NES Classic és a SNES Classic – például őrült népszerűek voltak; a SNES három hónap alatt több mint négymillió példányban kelt el. 

Ugyanakkor a 8 bites mikroszámítógép, a Sinclair ZX Vega+ még mindig nem jelent meg, pedig a tervezők több mint félmillió fontot kaptak rá, és 2016-os megjelenéssel számoltak. Az Indiegogo perrel fenyegette meg a késlekedőket, hogy visszafizethessék a hoppon maradt előrendelők pénzét. A gyártást végző Retro Computers Ltd. azzal védekezett, hogy előre nem látható gyártási nehézségeik támadtak.

Az Atari VCS ennél egy lépéssel tovább megy: nemcsak retor játékokat kínál, hanem szórakoztató funkciókat is. A promóciós videók szerint a konzol hangvezérlésű személyi asszisztensként is működhet. A legnagyobb húzóerejét mégis a klasszikus videojátékok adhatják, amik megteremtették a mai, több milliárd dolláros ipar alapjait.

(BBC News)