Egymilliárd nézőnél jár a League of Legends

2018.06.25. 13:33

Az esport növekvő népszerűségét mutatja, hogy a League of Legends videojáték élő közvetítéseit több mint egymilliárdszor nézték meg a Twitchen. Ezt a rekordot a világon elsőként érte el a többszereplős játék, amely 2009. októberében jelent meg, de még ma is óriási a rajongótábora.   

Az újabb világrekordra biztosan nem kell még egy évtizedet várni, mert a 2017. júliusában megjelent Fortnite még erősebb mágnesként vonzza a nézőket. Az egyik legnépszerűbb játékos, Ninja, már egymaga közel 229 millió megtekintésnél jár a Twitchen.

Az amerikai futball Superbowl döntője csupán 103 millió nézőt vonzott, ami egy egyszeri gigantikus sportesemény, így ezt nem lehet összehasonlítani a LoL csatornájának eddigi összes nézőjével. Az viszont már jobban jelzi az arányokat, hogy a LoL a legutóbbi nagyobb eseményén elvileg 127 millió volt a rekord nézőszám. Azért írtuk, hogy elvileg, mert a nézők zöme kínai, és az ázsiai ország közvetítőcsatornái nem a tűpontos statisztikáikról híresek. Ha csak a nagyságrend stimmel, akkor is elmondhatjuk, hogy az esport van olyan népszerű, mint a világ egyik leghíresebb csapatsport-eseménye, amelyen dollármilliókat ér minden egyes másodpercnyi hirdetés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?