Egymilliárd nézőnél jár a League of Legends

2018.06.25. 13:33

Az esport növekvő népszerűségét mutatja, hogy a League of Legends videojáték élő közvetítéseit több mint egymilliárdszor nézték meg a Twitchen. Ezt a rekordot a világon elsőként érte el a többszereplős játék, amely 2009. októberében jelent meg, de még ma is óriási a rajongótábora.   

Az újabb világrekordra biztosan nem kell még egy évtizedet várni, mert a 2017. júliusában megjelent Fortnite még erősebb mágnesként vonzza a nézőket. Az egyik legnépszerűbb játékos, Ninja, már egymaga közel 229 millió megtekintésnél jár a Twitchen.

Az amerikai futball Superbowl döntője csupán 103 millió nézőt vonzott, ami egy egyszeri gigantikus sportesemény, így ezt nem lehet összehasonlítani a LoL csatornájának eddigi összes nézőjével. Az viszont már jobban jelzi az arányokat, hogy a LoL a legutóbbi nagyobb eseményén elvileg 127 millió volt a rekord nézőszám. Azért írtuk, hogy elvileg, mert a nézők zöme kínai, és az ázsiai ország közvetítőcsatornái nem a tűpontos statisztikáikról híresek. Ha csak a nagyságrend stimmel, akkor is elmondhatjuk, hogy az esport van olyan népszerű, mint a világ egyik leghíresebb csapatsport-eseménye, amelyen dollármilliókat ér minden egyes másodpercnyi hirdetés.