Illegális egérhasználattal buktak le az esportolók

2018.06.27. 11:23

Minden sportágban vannak csalási módszerek, és ez alól a videojátékok sem képeznek kivételt. A profi esportversenyeken nem csalókódok bepötyögésével lehet előnyt szerezni, mint amikor otthon játszunk a haverokkal, hanem a hardverben kell elrejteni titkos digitális doppingszert. 

Ilyen esetet lepleztek le a 15 millió dollár összdíjazású The International 2018 Dota 2 bajnokságon, amikor a perui Thunder Predator csapat egyik tagjáról kiderült, hogy előre beprogramozott Razer egeret használ.

Az illegális egérhasználat akkor derült ki, amikor az Atún nevű játékos egy pillanat alatt több karakterklónt tudott átteleportálni a játékmezőn. Nincsenek olyan villámgyors ujjak, amelyek képesek lennének ilyesmire. A csalók próbáltak magyarázkodni, de ez nem hatotta meg a szervezőket, kizárták a csapatot a tornáról.

A Thunder Predator nem adja fel, és már a következő bajnokságra készül, vélhetően ezúttal már programozott egerek nélkül.

(Engadget)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?