207 milliárd forintot termelt a Red Dead Redemption 2 egyetlen hétvégén

RDR2 Screenshot 022.1533746123
2018.10.31. 10:28

A Rockstar játékstúdió bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 nevű western játéka az első három napon 725 millió dollár bevételt hozott, ami forintban számolva egészen bődületes 207 milliárdos összeg. Ez nemcsak a játékiparban számít rendkívül jó eredménynek, hanem az egész szórakoztatóipar történelmének legjobb nyitóhétvégéjének könyvelheti el ez a játék.

Persze ez csak a legjobb hétvégének számít, hiszen a GTA 5, amit egy keddi napon adtak ki, az első három napon 1 milliárd dollár bevételt hozott. Ebből az egészből csak a Rockstar stúdió jön ki jól, hiszen a GTA is az ő játékuk.

A pénztermelés pedig még nem ért véget, és a Rockstar nemcsak a teljes játék eladásával szerez majd bevételt. A Red Dead Redemption 2 többszereplős módja még meg sem jelent, és abban még több pénzköltési lehetőség lesz. A GTA 5 esetében az online játékban megtalálható mikrotranzakciók több mint egymilliárd dollárt hoztak négy év alatt, és a számok alapján hasonlóra számíthatunk a Red Deadnél. 

Talán a Rockstar fejlesztői örülnek most a legjobban, mert az év végi bónuszaik nagyban függnek az eladásoktól, és ezzel a rekord hétvégével valószínűleg sok tízezer dolláros kompenzációt kapnak majd az év közbeni rengeteg túlóráért.  A játék fejlesztése 2011 elején kezdődött, és 2016 októberében hivatalosan is bejelentették, hogy készül a western sorozat második része.

(Gamesradar, Kotaku)  • Hírek
  • Csok