207 milliárd forintot termelt a Red Dead Redemption 2 egyetlen hétvégén

RDR2 Screenshot 022.1533746123
2018.10.31. 10:28

A Rockstar játékstúdió bejelentette, hogy a Red Dead Redemption 2 nevű western játéka az első három napon 725 millió dollár bevételt hozott, ami forintban számolva egészen bődületes 207 milliárdos összeg. Ez nemcsak a játékiparban számít rendkívül jó eredménynek, hanem az egész szórakoztatóipar történelmének legjobb nyitóhétvégéjének könyvelheti el ez a játék.

Persze ez csak a legjobb hétvégének számít, hiszen a GTA 5, amit egy keddi napon adtak ki, az első három napon 1 milliárd dollár bevételt hozott. Ebből az egészből csak a Rockstar stúdió jön ki jól, hiszen a GTA is az ő játékuk.

A pénztermelés pedig még nem ért véget, és a Rockstar nemcsak a teljes játék eladásával szerez majd bevételt. A Red Dead Redemption 2 többszereplős módja még meg sem jelent, és abban még több pénzköltési lehetőség lesz. A GTA 5 esetében az online játékban megtalálható mikrotranzakciók több mint egymilliárd dollárt hoztak négy év alatt, és a számok alapján hasonlóra számíthatunk a Red Deadnél. 

Talán a Rockstar fejlesztői örülnek most a legjobban, mert az év végi bónuszaik nagyban függnek az eladásoktól, és ezzel a rekord hétvégével valószínűleg sok tízezer dolláros kompenzációt kapnak majd az év közbeni rengeteg túlóráért.  A játék fejlesztése 2011 elején kezdődött, és 2016 októberében hivatalosan is bejelentették, hogy készül a western sorozat második része.

(Gamesradar, Kotaku)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?