Lemeztelenített Xboxot adhat ki a Microsoft

GettyImages-1001148062
2018.11.19. 13:05

Új Xbox One játékkonzolon dolgozik a Microsoft, írja a Thurott. Az új játékgép olcsóbb lehet az eddigieknél, mivel nem szerelnek bele optikai lemezmeghajtót, így nem lesznek alkalmasak sem DVD-k, sem blu-ray lemezek lejátszására.

Ezzel a lépéssel 200 dollár (56 ezer Ft) körüli összegre csökkenhet a belépő szintű Xbox ára. (Az Xbox One S-ek hivatalosan kb. 300 dollárba kerülnek).

Ennél sokkal bővebbet nem lehet tudni az állítólagos fejlesztésről, így nem világos, hogy mekkora merevlemezzel látnák el az új modellt, és hogy azon hány internetről letöltött játékot lehetne tárolni rajta. (Aki féltené nagy becsben tartott eredeti xboxos játékgyűjteményét, ne aggódjon: az eddig fizikailag is megvásárolt játékokat hivatalos Microsoft boltokban lehet letöltőkódokra cserélni.)

A Microsoft 2013-ban mutatta be az Xbox One konzolt, terveikben már akkor szerepelt a játéklemezek visszaszorítása, de akkor végül nem történt meg a váltás, részben a játékosok ellenállása miatt. A játékipar azonban közben elég nagyot fejlődött, a Steam, a GOG és a hozzájuk hasonló letöltőplatformok gyorsan elfogadottá tették a fizikai lemez nélküli játékvásárlást.

(Borítókép:  Mark Kauzlarich / Bloomberg / Getty Images)