Digitális szoftverboltot nyit az Epic Games

2018.12.05. 17:03

Az Epic Games bejelentette egy saját szoftverbolt indítását, amely a Steam riválisa lesz, de a Mac és Windows rendszerek után Androidon is megjelenik. Ezek szerint jó tapasztalatokat szereztek azzal, hogy a Fortnite nevű játékukat nem adták ki a Google saját Play Áruház szoftverboltjában, hanem inkább manuálisan tették elérhetővé egy letöltőapp segítségével.

Már a Fortnite esetében is a bevételmegosztás volt az Epic egyik mumusa: nem akart 30 százalékot leadni a Google-nek a játékban eladott dolgok árából. Ettől a gondtól pedig másokat is meg szeretnének kímélni, és csupán 12 százalékot kérnek a jövőbeni boltjukban eladott játékok árából.

Ezzel a pc-n, Macen és Linuxon elérhető Steamet is megszorongatják, a rivális online játékbolt ugyanis szintén 30 százalékra tart igényt.

Az alacsonyabb jutalékot azzal magyarázta Tim Sweeney, az Epic Games vezetője, hogy a 70/30 százalékos megosztás ugyan forradalmi volt tíz évvel ezelőtt, amikor a Steam és a Google Play Áruház bontogatni kezdték a szárnyaikat, ám mostanra a digitális értékesítés egy 25 milliárd dolláros üzletté fejlődött, és ebből a játékfejlesztő stúdiók többet is kaphatnának.

Az Epic még egy kedvezménnyel próbálja magához édesgetni a játékfejlesztőket: akik az általa kiadott Unreal Engine 4 grafikus motort használják, azoknak elengedi az abból járó 5 százalékos jutalékát, ha a játékot az ő boltjában dobják piacra.

(Polygon)  • Tippek
  • Árfolyam