Minecraft-szerű építkezés kerül a Fortnite-ba

2018.12.06. 14:18

Az Epic Games bejelentette a Fortnite Creative módot, amellyel először csak a Battle Pass tulajdonosai játszhatnak december 6-tól, majd egy héttel később a többi játékos is hozzáférést kap.

Mondhatnánk úgy is, hogy elminecraftosodik a Fortnite. Ebben a módban mindenki megalkothatja a saját szigetét, hogy azon harcoljon az online ismerőseivel.

Az új mód középpontjában a Creative Hub áll, ahol a saját szigetünket találjuk meg, valamint az ismerőseinkét, és azokat, amiket az Epic szerint érdemes megnézni. A privát szigetek nem hasonlítanak arra, amivel eddig találkozhattak a Fortnite játékosai. Egy hatalmas üres területet kapnak, amit hegyláncok vesznek körbe, ide lehet mindenfélét építeni, amíg be nem telik az egy-egy szigethez tartozó tárhely.

Egy új eszközt kapnak a játékosok az építkezéshez, ezzel egész falakat lehet lemásolni, odébb vinni vagy kitörölni. A prefab menüben pedig megtalálható egy rakás előre legyártott épület, bútor és egyéb objektum, amilyenekkel a játékban eddig is találkozni lehetett. 

Ha elkészült a megálmodott térképünk, ahhoz egyedi játékmódot tudunk illeszteni. Ezek lehetnek versenyek, kirakósok, vagy teljesen hagyományos hentelés.

(Polygon)