A Destiny és a Halo fejlesztője otthagyja az Activisiont

2019.01.11. 09:46

A Halo és a Destiny szériákat fejlesztő Bungie nyolc év együttműködés után otthagyja kiadóját, az Activisiont. Az elmúlt évek során a Bungie a Destiny két részét készítette a kiadónak; a multiplayer játékra kihegyezett FPS pc-re, Xbox és PlayStation platformokra jelent meg.

Az 1991-ben alapított Bungie-t nem egy másik kiadó szerződtette le. A Kotaku azt írja, hogy a jövőben saját kézbe veszik a játékaik kiadását, az Activision pedig nagyobb hangsúlyt fektetne majd a saját játéksorozataik gondozására.

A hivatalos nyilatkozatok alapján a váltás békésnek tűnik, ugyanakkor tény, hogy a Bungie és az Activision között az utóbbi időben eléggé elmérgesedett a viszony. A Destiny 2: Forsaken nem lett annyira népszerű, mint ahogy az Activision várta, a Bungie pedig belefáradt, hogy minden évben új kiegészítőket készítsen az alapjátékokhoz.

A Bungie ettől függetlenül több, a Destinyhez tervezett kiegészítőn is dolgozik; a játék a Blizzard platformján, a Battle.neten fog futni. A fejlesztők egy vadonatúj címen is dolgoznak, de erről nem árultak el további részleteket – csak annyit tudni, hogy a fejlesztést 100 millió dollárral támogatta egy kínai videojáték-vállalat, a NetEase.

Mielőtt a Bungie az Activisionhöz került, a Microsoft volt a kiadójuk; közös együttműködésük eredménye az első Xbox konzolon startolt Halo, az egyik legjobb konzolos FPS játék, illetve a belőle kinőtt széria volt.

(The Next Web)  • Hírek
  • Hírek