90 millióan vannak a Steamen

2019.01.16. 15:53

Idén erős kihívóra talált a Valve a pc-s játékok piacán az Epic online boltjának elindulásával, ám a Steam egyelőre nagy erővel uralja a terepet. A társaság bejelentette, hogy a havi aktív felhasználóinak száma meghaladta a  90 milliót , miközben a napi látogatók száma 47 millió.

Az online játékbolt eleinte inkább érdekesség volt, amikor a gamerek nagy része még több értéket látott a polcra felrakható dvd-kben, de a mai letöltési sebességekkel már egyértelmű az online áruház előnye. Ezt egy szép kerek számmal is alá lehet támasztani: több mint 30 000 játék vásárolható meg a platformon.

Persze érdemes egy kicsit a számok mögé nézni, mert a felhasználók közé mindenkit besorolnak, akinek a gépén aktívan fut a Steam kliense, márpedig annál alapértelmezett, hogy automatikusan elindul a Windows futtatásakor.

A játékok darabszámát pedig az húzta magasra, hogy rengeteg alacsonyabb minőségű, gyorsan összedobott, ám nem túl eredeti játékkal hígult a kínálat, és ez már a Valve-nak is megoldandó feladatot jelent, hogy a felhasználói a minőségi darabokat találják meg a legkönnyebben egy kereséskor, ne az olcsó fércmunkákat.  • Hírek
  • Bankszámla