Pénzmosók paradicsomává vált a Fortnite

2019.01.19. 21:16

Rákaptak az online bűnözők a Fortnite-ra - jelentette  több kiberbiztonsági specialista cég is. A világ legnépszerűbb online videojátékát több mint 2 millióan játsszák, tavaly kb. 3 milliárd dollár bevételt generált, kizárólag a játék saját virtuális boltjának forgalmával, ahol különféle optikai tuningokat lehet venni a karakterekre. (Maga a játék egyébként alapvetően ingyenes.) A boltban a vásárlás kétlépcsős, először valódi pénzért kell virtuálisat venni - ezt V-bucksnak hívják -, majd azzal lehet a boltban fizetni.

A kiberbűnözők módszere, hogy vagy Fortnite-acountokat törnek fel, vagy lopott hitelkártyaszámokkal vásárolnak V-bucksot, majd az így szerzett virtuális pénzt a dark web piacterein adják tovább, persze olcsóbban, mint a hivatalos árfolyam, hogy legyen rá kereslet. A játékot fejlesztő és fenntartó Epic nyilatkozatai szerint nagyon komolyan veszik az ilyesmit, és a lehető legszigorúbban lépnek fel ellene - ezzel együtt a biztonsági szakértők azt mondják, havi 5 ezer körüli az ilyen visszaélések száma a játékban. A biznisz nemzetközi: az angol mellett orosz, arab, spanyol és kínai nyelven is zajlik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla