58 milliárd forintos bevételt hozott a Trónok harcás játék

2019.05.03. 16:59 Módosítva: 2019.05.03. 19:28

Ha akár csak egyszer is rákeresett a Trónok harcára, akkor biztos látta a hivatalos mobiljáték, a Game of Thrones Conquest hirdetését. Természetesen az új évad óta még többször ugrik fel, és nincs olyan oldal, ahol ne találná meg.

Valószínűleg a népszerű sorozat új évada megtolta a letöltések számát, mert csak áprilisban 19 millió dolláros (öt és fél milliárd forintos) bevételt hozott a játék a Sensor Tower számítása szerint. Ezzel az összeggel kiegészülve, 2017-es megjelenése óta a játék most elérte a 200 millió dollárt, azaz a közel 58 milliárd forintot.

A játék alapvetően semmi újat nem mutatott, hasonló a népszerű Clash of Clanshez, kiegészülve a sorozat helyszíneivel és karaktereivel. Építgetned kell a királyságod, szövetkezned kell más házakkal és le kell rohannod az ellenfeleid. Hogy felgyorsítsd a játékot, vehetsz aranyat igazi pénzért.

Úgy néz ki, hogy sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, mivel arányosan leosztva 5000 forintot költött minden játékos. Ez persze csak a bevétel és a letöltések aránya, a valóságban van, aki semmit nem költött, és van, aki meg igen, és nem is keveset.

Ugyan rengeteg pénzről van szó, de még így is bőven le van maradva a Conquest például a Pokemon Góhoz képest, ami tavaly lépte át az 577 milliárd forintos mérföldkövet.