Augusztus végén beizzítják a retrót a World of Warcraftban

431715-ragnaros-ninja-that-hammer-6-0-bug-if-you-kill-ragnaros-s
2019.05.14. 18:03 Módosítva: 2019.05.14. 19:51

A Blizzard játékfejlesztő cég kedd délután bejelentette, hogy augusztus 27-től éles a klasszikus verziója a World of Warcraft nevű online szerepjátéknak, amit nagyjából úgy kell értelmezni, hogy olyan szerverek is rendelkezésre állnak majd, melyek a 2004-ben megjelent alapjátékhoz közeli verziót kínálnak. 

Ez elsőre furcsának is tűnhet, viszont egyrészt a WoW-nak még mindig sokmilliós tábora van, köztük sokan a kezdetektől nyomják a játékot, másrészt a videójáték-iparban is jó ideje kifizetődő már a retró, ezt akarják most meglovagolni a Blizzardnál. 

A terv az, hogy már a nyáron elindulnak a bétatesztek, melyekbe az érdeklődőket is bevonják, aztán augusztus 27-én élesben is elindul a klasszikus verzió. Külön fizetni nem kell érte, az előfizetők alapból megkapják az opciót, hogy kipróbálják, milyen is volt a játék hőskora, amikor még gürcölni kellett a szintlépésért, vagy negyven embert kellett összeszedni egy raidért.

Southern Barrens Cataclysm
Fotó: wowhead.com

Egyébként arról, hogy micsoda nosztalgiát tud kiváltani a World of Warcraft az egykori játékosokból, itt olvashat, a legutóbbi kiegészítőről pedig tavaly írtunk.