A Microsofthoz igazolt Ninja, a Twitch streamer sztárja

Képernyőfotó 2019-08-02 - 15.05.28.png
2019.08.02. 15:16

Ninja tavaly a Twitch feliratkozói rekordjainak döntögetése mellett majdnem tízmillió dollárt keresett a streameléssel, de ehhez hosszú évek kemény munkája és a csillagok együttállása kellett, az elmúlt egy év alapján pedig a csúcsról tényleg csak lefelé vezet az út

- írtuk márciusban a 27 éves Tyler Blevinsről, a világ egyik legismertebb gémeréről. Az, hogy vele kapcsolatos, a most nyilvánosságra került hír karrierje fel- vagy lefelé ívelését jelenti-e majd, nehéz eldönteni. A lényeg, hogy Ninja csütörtökön bejelentette, hogy otthagyja a Twitch streamingplatformot, hogy a Mixeren, a Microsoft hasonló, konkurens szolgáltatásán folytassa játékos tevékenységének közvetítését.

Ninja egy sajtótájékoztatót imitáló videóban közölte, hogy a Mixeren teljesen exkluzívan, teljes munkaidőben fog streamelni, amivel visszatér a gyökereihez. Biztosította a rajongóit, hogy nem változik semmi, ahogy az utóbbi években, ezután is csak és kizárólag Fortnite-ozni fog.

A twitteres bejelentés után nem sokkal Ninja egy sajtóközleményt is kiadott, amiben azt írta, hogy a Mixerben látja játékipari karrierjének következő, a lehetőségek és a sikerek közt jól egyensúlyozó lépését. És mivel karrierjét a Halo-val kezdte, az, hogy a Microsofttal fog dolgozni, természetes számára.

A thenextweb.com elemzése szerint az állhat a váltás hátterében, hogy Ninja népszerűsége kezdett ellaposodni a Twitch-nél, kezdtek nyakára jönni más népszerű gémerek, míg a Mixernél egyelőre kevés a hozzá hasonló sztárjátékos, így a Microsofthoz igazolva, ismét ő lehet a platform királya.

A Mixer (ex-Beam) kezd hasonló nézettségi adatokat produkálni, mint a streaming-szcéna nagy kedvence, a Twitch: idén már 119 millió órát nézték játékosok, ahogy más játékosok játszanak, ami az előző évhez képest 357 százalékos növekedés.

A Twitch-t valószínűleg nem roppantja meg nagyon Ninja távozása, sok sikert kívántak neki az új helyen. Ninja első mixeres közvetítése pénteken kerül adásba.

Kapcsolódó

A színes hajú srác, aki menővé tette a videójátékokat

Ninja nyolc év alatt jutott el a csúcsra, közben pedig beemelte a profi videójátékozást a fősodorba. Kifullad, vagy újra az élre tör a Twitch királya?