Egy gigászi fekete lyuk beszippantotta a Fortnite univerzumot

2019.10.14. 10:03

Váratlan fordulatot vett a hétvégén a Fortnite legutóbbi játékeseménye. A hetek óta várt Season 10 epizódot úgy harangozták be, hogy ez lesz a fejlesztő Epic Games legnagyobb és legambíciózusabb dobása, ami új korszakot hoz a jelenleg legnépszerűbb online multiplayer játékba, és valahol így is lett, csak épp nem úgy, ahogy sokan számítottak rá.

Az esemény sztorija a Látogató (Visitor), egy rejtélyes földönkívüli figurája köré épült, aki egy meteorral érkezett a játék Battle Royale szigetére 2018 elején (ez volt a hármas számú szezonzáró event). Az elmúlt időszakban a Látogató folyamatosan különféle kataklizmákba taszajtotta a szigetet, tevékenysége kicsúcsosodásaképp egy rakétát épített a Dusty Depot (nevezzük talán Poros Raktárnak) tetején.

A vasárnap délután jött a játékeseményben a pazar fordulat: a rakéta elstartolt, majd játékosok és Twitch-nézők millióinak szeme láttára fölrobbant a magasban. Az incidens valami olyasféle láncreakciót indított be, ami kibillentette a Fortnite világát a tengelyéből. A robbanás után az ég elkezdett repedezni, és több tucat kisebb rakéta röpült elő a résekből, majd egyetlen hatalmas repedéssé álltak össze, amelyen a téridőbe dermedten újra megjelent a Látogatót hozó meteor.

Nehéz igazán értelmesen összefoglalni az eseményeket, annyi biztosnak tűnik, hogy a repedésen áthaladó meteor a Loot-tó fölött csapódott be, ahol meglehetősen spéci téridőgörbítő cuccokat tároltak. A játék ezen a ponton valószínűleg elérte a szingularitást. A fényes jelenség elkezdett magába szippantani mindent, majd a bizarr eseménylánc végén

az egész Fortnite szigetet magába szippantotta a gigantikus repedés. Mindennek végén egy hatalmas fekete lyuk maradt csak, és a semmiben lebegő döbbent játékosok.

A hivatalos Fortnite csatornákon (honlap, You Tube, Twitch) jelenleg is tart az esemény élő közvetítése, tízezrek nézik most is a semmi közepén – ahol mostanáig a lobby volt – a fekete lyukat és a körülötte áramló halvány fénygyűrűt, az eseményhorizontot, ahonnan az asztrofizika törvényei szerint nincs visszaút.

A játék maga jelenleg elérhetetlen, és semmilyen hivatalos tájékoztatás nincs arról, hogy mikor és milyen formában lesz újra játszható. A gémer blogok arra számítanak, hogy teljesen megújult verzióval tér majd vissza az online játékok királya. (Erre az olasz App Store-ban megjelent majd később törölt tartalom is utalni látszik: a Fortnite-oldalra "véletlenül" kikerült egy videó, ami egy új térképet mutatott be, meg egy "Fortnite Chapter 2" képet.) 

(PC Gamer / Polygon)