Meglepődött a profi Fortnite-játékos, hogy csalás miatt örökre eltiltották

2019.11.04. 15:56

Jarvis Kaye, a FaZe Clan nevű e-sport-csapat profi játékosa Youtube-videóban próbál az Epic Games lelkére hatni, hogy mégse tiltsák ki örökre a játékból. Kaye a 2 millió követőjével olyan videókat osztott meg, amikben azt ecseteli, milyen jól lehet alkalmazni célzóbotokat, hogy könnyebben ki lehessen lőni az ellenfeleket. 

A célzóbotok használatát tiltja a szabályzat, mert igazságtalan előnyhöz juttatja a játékosokat, akik nem a valós teljesítményük és célzótehetségük alapján nyernek. A szabályzat szerint akit rajtakapnak, azt eltilthatják. Nyilvánvalóan csalásnak minősül ilyen szinten beleavatkozni a játékba, amit egyébként sem néznek jó szemmel a játék készítői, akik már korábban zéró toleranciát hirdettek a csalók ellen, az pedig különösen kiverte náluk a biztosítékot, hogy egy népszerű játékos ösztönzi erre a felhasználókat, ezért egy életre kitiltották Kaye-t. 

Az eltiltott játékos most a videójában azt mondta a követőinek, hogy nem tudta, hogy ilyen miatt tiltás jár, ráadásul bele sem gondolt az egészbe, ő csak tartalmat akart előállítani, a játékban pedig soha sem vetemedne arra, hogy ilyen módszerekkel csaljon, sőt tulajdonképpen ez volt az első alkalom, hogy ilyet tett. A videójában könnyek között beszél arról, hogy most már soha többé nem tud Fortnite-tartalmat előállítani a Youtube- vagy a Twitch-csatornájára. 

A követői egy része már el is indította a #freejarvis mozgalmat, és arra kérik a gyártót, hogy most az egyszer bocsásson meg a kedvencüknek. Az Epic Games egyelőre nem kommentálta az ügyet.