Tíz nagy bejelentés is várható az idei Game Awardson

2019.12.12. 17:05

Akár csak Michael Bublé, Geoff Keighly is decemberben bújik elő a barlangjából, bár ő nem azért, hogy karácsonyi dalokat búgjon, hanem hogy megrendezze az év egyik legjelentősebb videójátékos eseményét, a Game Awardsot.

2012-ben egy botrány is kirobbant az esemény körül, amikor Rab Florence, a Eurogamer akkori újságírója ezt írta a műsor elődjéről:

A videójáték-újságírók együtt buliztak a PR-os barátaikkal. PR-osok és újságírók szavaztak a kedvenc barátaikra, barátok barátoknak adtak díjakat, és mindenki jól érezte magát.

Geoff Keighley
Geoff Keighley
Fotó: SpongeBrotha / youtube

A cikkből marha nagy balhé lett, mert néhány újságírót név szerint is megemlített, de ez már egy régi történet. Azóta a Game Awards akkori verziója megszűnt, levált a Spike nevű tévécsatornáról, és Keighley egy óriási bulit csinált belőle.

Idén december 13-án, magyar idő szerint hajnali 2:30-kor hirdetik ki az idei év díjazottjait, akikre egy 80 tagú zsűri, valamint bárki, aki hozzáfér az internethez, szavazhatott. A díjakat netes és az iparban dolgozó hírességek adják át, és sokan a videójátékok Oscar-díjaként tekintenek rá. Már több éves hagyomány, hogy új játékokat is bejelentenek, idén legalább tíz, eddig ismeretlen projektről rántják le a leplet (mint ahogy tavaly meglebegtették a Dragon Age 4-et).

Keighley új módon kedveskedik a játékimádóknak: az eseménnyel párhuzamosan megy majd a Steamen a 48 órás Game Festival, aminek a keretein belül mindenki ingyen kipróbálhat néhányat az újonnan bejelentett játékok közül, mintha csak az E3-on lenne. A demók listája itt olvasható.

Idén az Év játéka címért ezek a címek versengenek:

  • Control, az akciójáték amiben a természetfelettivel küzdünk egy pisztollyal és telepátiával, és nem tudjuk, hogy akkor ez most horror vagy kalandjáték; 
  • Death Standing, amiben futárként csomagelhelyezést optimalizálunk, hogy Norman Reedus le tudja szállítani azokat a poszt-apokaliptikus USA-ban, miközben egy kisbaba van a mellkasára erősítve. Ember, ki itt belépsz, készülj fel a zavarodottságra;
  • Resident Evil 2, az 1998-as túlélőhorror gyönyörűen felújított verziója, amiben Leon S. Kennedy, a zöldfülű zsaru vagy Clair Redfield egyetemi diák bőrébe bújva kell megfékeznünk a zombivírus terjedését, és le kell lőnünk Mr. X kalapját;
  • Sekiro: Shadows Die Twice, amit kollégánk imád, mert nehéz, miközben zavarja, hogy túlságosan érthető a sztori, és így egyszerű átlátni rajta;
  • Super Smash Bros. Ultimate, a Nintendo családi bunyós-káosz-játéka; és
  • Outer Worlds, amiben egy távoli naprendszer sorsát dönthetjük el azzal, hogy a nagy, kapzsi vállalatokat támogatjuk, a kissé őrült, de lelkes tudóst, vagy csak egyszerűen belerepülünk a Napba.

Az összes díjat és nevezett játékot / edzőt / versenyzőt / influenszert a díjátadó oldalán ismertetik.