Ezt tervezi a Sony és a Microsoft az E3-on

2020.01.14. 13:57

Még fel sem száradt a hipós víz a CES kiállótereinek padlóján, máris a nyáron esedékes E3 gamerexpóval kapcsolatos bejelentésekkel van tele az internet. A Sony és a Microsoft is elmondta, hogy mik a terveik a Los Angeles-i kiállítással.

xboxsx

A Sony Interactive Entertainment részlege például azt közölte, hogy nem viszi el az E3-ra a Playstationt, vagyis másodszor hagyja ki a show-t. Ehelyett inkább világszerte több száz fogyasztói eseményen mutatja majd be a PS4-re és a PS5-re készülő játékait.

Ezzel azt szeretné elérni a japán cég, hogy a rajongói mindenütt úgy érezzék, részei a Playstation közösségének. A Sony egy ideje elégedetlen volt az E3-mal, ami inkább az iparágnak szól, és egy olyan fordulatot favorizált volna, amelyben a rajongókra és a játékok ünneplésén lett volna a hangsúly.

Az amerikai Microsoft viszont másképp gondolkozik, az Xbox csapata keményen dolgozik az E3-as bemutatókon, és mérföldkőnek tekintik a 2020-as évet. Az E3-on így az Xbox Series X újgenerációs konzol lehet az egyik legnagyobb hardveres attrakció, amit már korábban elég részletesen bemutattak, és bizonyára újabb tudnivalók kiderülnek róla.

(GamesIndustry, Gamesradar)  • Hírek
  • Személyi kölcsön