Ott fut a Fortnite a legszebben, ahol a legkevésbé várnánk

2020.01.21. 12:59

A múlt heti update után az iPad Pro (2018) felhasználói már 120 fps-sel élvezhetik a Fortnitot – írja a Verge. Ugyan nem az Apple tabletje az esportolók kedvenc eszköze, de ettől még a fejlesztő kihasználja a hardver adta lehetőségeket, így a játék hordozható verziója iPaden élvezhető a legnagyobb kéfrissítés mellett, a legtöbb másodpercenkénti képkockával. Nintendo Switchen például 30 fps a maximum.

Ha a játékos sokáig használja a 120 fps-es módot, akkor akciódúsabb jeleneteknél néha lecsusszan 90-100-ra, de többnyire valóban megkapjuk a 120 fps-t. Természetesen a gyorsaság áldozatokkal jár, így a mód bekapcsolásával a játék grafikai részletessége azonnal átáll közepes fokozatra, így tudja garantálni a játék a megjelenítés sebességét. High fokozaton csak 60 fps a maximum, epicen pedig 30.

Az Epic az iPhone XS és XR megjelenésével gördítette ki először kézi konzolokra a 60 fps-t, amit ma már több androidos telefon is elbír. A konzolokon is ennyi a maximum, pc-n pedig annyi, amennyit a játékos hardvere éppen megenged.