Lelép a Rockstartól a GTA-játékok kreatív vezetője

2020.02.05. 11:19

Több mint két évtized után távozik a Rockstar Gamestől a stúdió társalapítója, Dan Houser, aki fivérével, Sam Houserrel közösen alapította a stúdiót még 1998-ban – írja a PC Gamer.

A dolog egy kedden nyilvánosságra került jelentésből derült ki, amit a stúdió anyacége, a Take-Two Interactive tett közzé. A dokumentum alapján a cég alelnöke és kreatív motorja március 11-ével távozik a cégtől és, mint írták, rendkívül hálásak azért, amit a Rockstarért tett. A Take-Two kiemelte, hogy a stúdió az elmúlt 22 évben a videójátékok történelmének legelismertebb, legkelendőbb játékait tette le az asztalra, hűséges rajongói bázist épített ki és egy rendkívül tehetséges csapatot toborzott össze, ami továbbra is maximálisan a jelenlegi és a jövőbeni projektekre fókuszál.

Belső források alapján a másik alapító, Sam Houser szerepe nem változott a cégnél. A döntés hátteréről egyelőre nem sokat lehet tudni, de nincs kizárva, hogy tisztábban fogunk majd látni, mikor a Take-Two közzéteszi a negyedéves pénzügyi jelentését.  • Tippek
  • Lakáshitel