116 év börtönre ítéltek egy volt profi Counter-Strike-játékost

2020.03.05. 10:49

Brazíliában csalás miatt 116 év börtönre ítélték Shayne „shAy” Victoriót, korábbi profi counter-strike-ost – írja a Kotaku. A játékos 2013 és 2017 között saját online boltot tartott fenn, ahonnan a vád szerint 118 vásárló sosem kapta meg, amiért fizetett. Victorio az Instagramon üzent rajongóinak, leírva, hogy nem fogják letartóztatni, és még nem él törvényen kívüliként. Mindenki tudja, hol tartózkodik, hiszen rendszeresen streamel, és az országban jól ismerik CS-es körökben. Elmondása szerint a volt férje a hibás a teljesítetlen rendelésekért, és azokért a férfi elvileg vállalta is a felelősséget.

Na de hogy van az, hogy 116 évre ítélték, és szabadlábon van? A brazil igazságszolgáltatás kicsit más, mint a miénk, ugyanis Victoriót még le sem tartóztatták, sőt, még őrizetbe sem vették. Még fellebbezhet az ítélet ellen, amit ügyvédje közleménye szerint meg is tesznek majd, ugyanis szerinte ez csak egy lejárató kampány.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Foco no plano. 🔫💣☠

Shay Victorio (@shayvictorio) által megosztott bejegyzés,

A nőnek csak abban az esetben kell börtönbe vonulnia, ha minden fellebbezési lehetőségét ellövi, sikertelenül. Brazíliában egyébként a gyakorlatban a leghosszabb leülhető börtönbüntetés 30 év, függetlenül attól, hogy hányról szólt az eredeti ítélet.

Victorio 2008-ban robbant be a brazil esport világába, és tavaly vonult vissza a profi Counter-Strike: Global Offensive karrierjétől. Manapság influenszerkedéssel és streameléssel keresi kenyerét.