A Death Stranding ihlette egy kínai apuka babahordozóját

2020.03.24. 13:10

A valóságban megépítette egy sanghaji apa Kodzsima Hideo játékának, a Death Strandingnak egyik kulcsfontosságú eszközét, a főhős, Sam Porter Bridges futurisztikus csecsemőhordozó kapszuláját. Cao Junjie saját gyermeke számára tervezte és rakta össze a gyerekhordozó eszközt, aminek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben megóvja a pár hónapos gyereket a potenciális  vírusfertőzéstől.

A biztonsági kapszula légszűrő rendszerrel, a levegő minőségét monitorozó műszerrel, digitális kijelzővel van ellátva, és ahogy a játékban, a szülő hasára lehet csatolni. A babát szükség esetén – mint sok inkubátor esetében – egy kesztyűvel fixen ellátott nyíláson keresztül lehet megérinteni, igazítani, simogatni.

A sci-fi filmekért játékokért rajongó Cao Junjie elmondta az alkotásról, hogy szeretett volna valami hasonló babahordozót készíteni, mint amiylet a Death Stranding-ben lehet látni, emellett a játék által inspirált öltözetet is varratott magának.

A legendás japán játékfejlesztő alkotása, a Death Stranding hosszú-hosszú várakozás után 2019-ben jelent meg, és a Halálhullám nevű kataklizma következtében elnéptelenedett Földön játszódik. A főhős feladata, hogy túlélők bunkerei között szállítson küldeményeket, amivel akaratán kívül, de kulcsfigurája lesz a Halálhullám elleni harcnak. Fő segítsége ebben egy tartályba zárt élő csecsemő, aki képes érzékelni a körülötte levő szörnyeket. A játékról írt kritikánk itt olvasható.