Guinness-rekordot döntött a 90 éves japán gémer nagyi

2020.06.08. 10:22

Guinness-rekorddal bizonyíthatja Mori Hamako, hogy 90 évesen ő a világ legöregebb youtube-os gémere – írja a Guardian. Hamako csatornájára, a Gamer Grandmára már 321 ezren iratkoztak fel, és összesen több mint 14 milliós a nézettsége.

A gémer nagyi mindennap átmozgatja az ujjait, és legalább napi három órát játszik, a havi néhány videójában pedig 43 éves unokája segít neki. 1981-ben ragadták magukkal a játékok, az első konzolja egy Cassette Vision volt, és az elmúlt közel negyven évben az összes nagyobb nevű játékkal játszott.

2014-ben azért indította a YouTube-csatornáját, hogy kapcsolatba léphessen más játékosokkal, és sokkal jobban élvezi a játékokat úgy, hogy tudja, hogy a videói élvezetet nyújtanak majd másoknak. A csatornáján találhatóak GTA V-ös, Skyrimes, Dark Souls 3-as és Call of Duty-s lejátszási listák is.

Hamako gyakran arra ösztönzi kortársait, hogy ők is kezdjenek el játszani, vagy szerezzenek valamilyen hobbit. Ő például ma is köt, és 80 éves koráig úszott.  Bár belátja, hogy az újabb játékok már olyan kézügyességet igényelnek, ami neki már nem feltétlenül van meg, nem adja fel.

Nem fogom azért abbahagyni, mert nehéz. Jobb, mint ha semmit nem csinálnék

– mondta.

Mostanában leginkább az év vége felé érkező új PlayStationt várja.

Komolyan foglalkoztat. Akarok egyet, de tényleg.